Μπάνιο Βώλακα

Σε αυτό το πρότζεκτ χρησιμοποιήθηκαν μόνο προϊόντα του μαρμάρου Βώλακα (http://www.akromar.gr/product/78_Marble-Volakas?lang=2)

Πιο συγκεκριμένα ένα τοίχος επενδύθηκε με μωσαϊκό Βωλακα 5 x10cm. Στον τοίχο με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν πλάκες μαρμάρου Βώλακα σε εφαρμογή book match. Για την ενίσχυση της έντασης του υλικού τοποθετήθηκε επίσης ένας καθρέπτης με στόχο να δώσει επιπλέον βάθος στο χώρο.

Τα νερά του μαρμάρου Βώλακα έχουν γκριμπλεκαφέ και ελάχιστους μωβ χρωματισμούς σε ένα λευκό φόντο. Παρατηρείται ότι τα παρά τα άφθονα νερά στο υλικό δεν είναι καθόλου κουραστικό οπτικά αλλά ο χώρος αποκτά μια πολυτέλεια και καλαισθησία. Οι μορφές που δημιουργούν νερά προσδίδουν μια κίνηση στο χώρο και αφήνουν την αίσθηση του γκρι χρώματος.

Το μάρμαρο Βώλακα είναι κατάλληλο για WC λόγω των ιδιοτήτων του αντοχής στη συχνή χρήση, εύκολου καθαρισμού και φυσικά στον υψηλό συντελεστή απορρόφησης υδάτων.

Συμπερασματικά, η κομψότητα του μαρμάρου Βώλακα κάνει το πρότζεκτ να ανήκει στην κατηγορία υψηλής ποιότητας παρά το μέγεθος του.