Μωσαϊκό Θάσου Tetris

Το Μωσαϊκό Θάσου Tetris αποτελείται από κομμάτια μαρμάρου Θάσου. Η ζήτηση του μαρμάρου Θάσου αποτέλεσε το έναυσμα για την δημιουργία διάφορων μωσαϊκών τροποποιώντας το σχήμα, την υφή και την κοπή. Τα κομμάτια είναι κολλημένα πάνω σε ένα δίχτυ.

Ως προϊόν του μαρμάρου Θάσου χαρακτηρίζεται ως “snow white marble” λόγω των κρυστάλλων που περιέχει και θυμίζει το λευκό κρυσταλλικό χρώμα της χιονονιφάδας, χωρίς γκρι ή μαύρα νερά. Δε θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίσουμε ως ένα φωτεινό μάρμαρο λόγω της αυξημένης αντανάκλασης του φωτός στην επιφάνεια του. Ουσιαστικά δημιουργείται μια ενιαία λευκή εικόνα από μικρά κομμάτια μαρμάρου Θάσου.

Το Μωσαϊκό Θάσου Tetris έχει ως κεντρική ιδέα την έννοια του παιχνιδιού tetris, δηλαδή ίδιο μοτίβο και περιστρεφόμενο. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για επενδύσεις τοίχων. Η αντοχή του υλικού σε υγρασία το καθιστά κατάλληλο για επένδυση τοίχων σε μπάνιο και σε κουζίνες. Το γεγονός ,ότι δίνει την αίσθηση του «καθαρού» λόγω του λευκού χρώματος του και την ιδιότητα του να καθαρίζεται εύκολα, συμβάλλει στο να επιλέγεται για χώρους υγιεινής.

Αρχιτέκτονες και διακοσμητές το επιλέγουν γιατί προδίδει πολυτέλεια και κομψότητα. Το μωσαϊκό Θάσος Tetris δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη ροή ή ένα συγκεκριμένο άξονα.  Τα σχήματα του σπάνε την μονοτονία και την αυστηρότητα που αποπνέει το μάρμαρο Θάσου δίνοντας σε αυτό έαν πιο ανάλαφρο χαρακτήρα. Όλα τα μωσαϊκά, καθώς κα το μωσαϊκό Θάσος Tetris, χρησιμοποιούνται σε χώρους με vintage και ρετρό στυλ.