Μωσαϊκό Βώλακα 2,7 x 2,7cm

Το Μωσαϊκό Βώλακα 2,7 x 2,7 αποτελείται από κομμάτια μαρμάρου Βώλακα. Η ζήτηση του μαρμάρου Βώλακα αποτέλεσε το έναυσμα για την δημιουργία διάφορων μωσαϊκών τροποποιώντας το σχήμα, την υφή και την κοπή. Το κάθε κομμάτι, διαστάσεων 2,7 x 2,7 cm, είναι κολλημένο πάνω σε ένα δίχτυ.

Το Μωσαϊκό Βώλακα 2,7 x 2,7 χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για επενδύσεις τοίχων. Η αντοχή του υλικού σε υγρασία το καθιστά κατάλληλο για επένδυση τοίχων σε μπάνιο και σε κουζίνες. Το γεγονός ,ότι δίνει την αίσθηση του «καθαρού» αλλά και παράλληλα με τα γκρι νερά του δε φαίνονται τόσο έντονα τα στίγματα από νερό που ενδεχομένως θα έχει στην επιφάνεια του και την ιδιότητα του να καθαρίζεται εύκολα, συμβάλλει στο να επιλέγεται για χώρους υγιεινής.

Το μωσαϊκό Βώλακας 2,7 x 2,7 ακολουθεί τις γραμμές των οριζόντιων και των κάθετων αξόνων, γι’ αυτό πολλές φορές χρησιμοποιείται σε χώρους με απόλυτες και κλασσικές γραμμές. Όλα τα μωσαϊκά, καθώς κα το μωσαϊκό Βώλακα 2,7 x 2,7 cm, χρησιμοποιούνται σε χώρους με vintage και ρετρό στυλ.